735 755 930,735 752 500
Kariéra
Certifikace

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ pro klienty a dodavatele

dle Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)

Společnost poskytuje informace o zpracování osobních údajů, které subjekt údajů správci údajů poskytl v rámci zahájení činnosti při plnění smluvního vztahu:

  • Správce osobních údajů:
    Správcem osobních údajů je společnost Logex Logistics s.r.o.
    Kontaktní osoba: Rostislav Švéda
    Telefon 735 755 930
    E-mail: rostislav.sveda@logex.cz
  • Účel zpracování:
    Správce údajů bude zpracovávat osobní údaje subjektu údajů pro účely plnění smluvního vztahu v oblasti logistická a spediční činnost včetně souvisejících činností.
  • Právní základ:
    Souhlas subjektu údajů: pro účely marketingu a obchodu, pro účely účasti ve Věrnostním programu
    Plnění či uzavření smlouvy: pro účely dodání zboží a služeb
    Právní povinnost (zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník; zákon č. 499/2004 Sb., o archivnictví a spisové službě; zákon č. 455/1991 Sb., živnostenský zákon; zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví; zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty)
    Oprávněný zájem: pro účely ochrany majetku (kamerové záznamy v prostorách poboček společnosti) a obhajoby právních nároků (vymáhání pohledávek); pro účely oslovení s nabídkou služeb či produktů, které souvisejí přímo s produkty či službami; pro účely vyřízení požadavku, dotazu, připomínek a reklamací
  • Osobní údaje, které zpracováváme:
    Pro výše uvedené právní základy společnost zpracovává především tyto kategorie osobních údajů:
    Základní údaje
    Identifikační údaje: titul, jméno, příjmení, datum narození, případně číslo průkazu totožnosti nebo IČO;
    Kontaktní údaje: adresa trvalého pobytu, doručovací adresa nebo adresa odběrného místa, telefonní číslo, e-mailová adresa, ID datové schránky.
    Další údaje
    Zpracováváme také údaje, které úzce souvisí se způsobem, jakým využíváte námi poskytované produkty či služby, které souvisejí s povahou obchodní spolupráce: číslo bankovního účtu, IP adresa, přístupové údaje pro personalizovaný přístup na zákaznický portál, cookies a jiné údaje plynoucí z plnění konkrétní smlouvy nebo příslušného právního předpisu.;
    Údaje účastníků Věrnostního programu: jméno, příjmení, adresa trvalého pobytu, doručovací adresa, telefonický kontakt, e-mailová adresa.
  • Zpracovatelé osobních údajů:
    Osobní údaje jsou správcem údajů poskytnuty k dalšímu zpracování externím poskytovatelům účetních služeb, právních služeb, přepravním společnostem, jejichž totožnost bude subjektu údajů sdělena na vyžádání.
  • Další příjemci:
    Správce údajů může z důvodu oprávněného zájmu zpřístupnit poskytnuté osobní údaje správcem údajů pověřeným smluvním partnerům v oblasti IT služeb a technologií, partnerům pro správu webových stránek www.logex.cz, marketingových služeb, poradenských služeb, certifikačních služeb, jejichž totožnost bude subjektu údajů sdělena na vyžádání.
  • Další třetí strany:
    Správce údajů poskytuje z důvodu státního dozoru, prevence, vyšetřování, odhalování či stíhání trestných činů nebo výkonů trestů, včetně ochrany před hrozbami pro veřejnou bezpečnost a jejich předcházení, osobní údaje příslušným orgánům veřejné moci nebo jiným subjektům, jež jsou oprávněni ke zpracování osobních údajů.
  • Jiné účely zpracování:
    Správce údajů může použít poskytnuté osobní údaje i pro obchodní a marketingové účely a účasti ve Věrnostním programu. Poskytnuté osobní údaje jsou zpracovávány do doby odvolání uděleného souhlasu. Samotné zpracování poskytnutých osobních údajů bude provádět společnost Logex Logistics s.r.o.
    Souhlas s tímto zpracováním osobních údajů je zcela dobrovolný, a může být kdykoli odvolán, a to jak zasláním oznámení o odvolání souhlasu písemně na adresu sídla společnosti Logex Logistics s.r.o. (viz výše), tak také zasláním oznámení na e-mail: rostislav.sveda@logex.cz. Bez udělení souhlasu není zasílání reklamních sdělení společnosti Logex Logistics s.r.o. možné.
    Zpracování osobních údajů na základě oprávněného zájmu (viz bod 3 část oprávněný zájem) je bezsouhlasové.
  • Doba uložení osobních údajů:
    Správce údajů uchovává osobní údaje po dobu trvání plnění smluvního vztahu a dále po dobu, kterou mu ukládají zákonné předpisy. Výjimkou může být uchování osobních údajů pro obchodní a marketingové účely. U většiny smluvních vztahů musíme zajistit dobu archivace související s daňovým řízením, proto jsme nuceni uchovávat daňové doklady a evidenci s podobnými údaji, které se vztahují k poskytnutí služby, po dobu 10 let od konce zdaňovacího období, ve kterém se plnění uskutečnilo.
    Výjimkou může být uchování osobních údajů pro obchodní a marketingové účely a účasti ve Věrnostním programu, které zpracováváme po dobu, po kterou nám je souhlas platně udělen nebo odvolán (odvolání souhlas můžete uplatnit e-mailem nebo telefonicky – viz kontaktní údaje správce uvedené výše). Společnost zpracovává osobní údaje pro tento účel po dobu 5 let.
    Při zpracování osobních údajů na základě vyřízení požadavku, připomínek, dotazů a reklamací je uchování osobních údajů omezeno na dobu nezbytně nutnou, až do doby vyřízení požadavku. Následně jsou osobní údaje subjektu údajů smazány a skartovány.
  • Automatizované zpracování osobních údajů:
    Při nákupu zboží přes Věrnostní bodový program společnosti je subjekt údajů předmětem automatizovaného rozhodování, kde může zamítnout dokončení objednávky. Subjekt údajů má v takovém případě možnost situaci řešit s pracovníkem společnosti na e-mailu rostislav.sveda@logex.cz bez automatického rozhodnutí. Informace o postupu jsou uvedeny během samotné objednávky ve Věrnostním programu a v internetovém obchodě dalšího zpracovatele.
  • Práva subjektu údajů:

    Právo na přístup k osobním údajům – subjekt údajů má právo na přístup k osobním údajům, které se ho týkají, správce údajů je povinen poskytnout kopii zpracovávaných osobních údajů.
    Právo na opravu a doplnění osobních údajů – subjekt údajů má právo na to, aby správce údajů bez zbytečného odkladu opravil nebo doplnil nepřesné osobní údaje, které se ho týkají.
    Právo na výmaz – subjekt údajů má právo na to, aby správce údajů bez zbytečného odkladu vymazal osobní údaje, které se ho týkají, pokud:
    1. osobní údaje nejsou potřebné pro účely, pro které byly zpracovávány
    2. subjekt údajů odvolá souhlas k zpracování osobních údajů
    3. subjekt údajů vznese námitky proti zpracování
    4. osobní údaje byly zpracovány protiprávně
    5. uchování osobních údajů nepředepisují další relevantní zákonné předpisy
    6. se nejedná o veřejný zájem v oblasti veřejného zdraví, archivace, vědeckého či historického výzkumu, statistiky
    7. se nejedná o výkon nebo obhajobu právních nároků.

    Právo na omezení zpracování – subjekt údajů má právo na to, aby správce údajů v odůvodněných případech omezil zpracování osobních údajů.
    Právo na přenositelnost osobních údajů – subjekt údajů má právo získat osobní údaje, které se ho týkají, ve strukturované, běžně používaném a strojově čitelném formátu, a právo předat tyto údaje jinému správci.
    Automatizované individuální rozhodování – subjekt má právo nebýt předmětem žádného rozhodnutí založeného výhradně na automatizovaném zpracování včetně profilování, pokud toto není nezbytné pro plnění smlouvy.
    Právo podat stížnost u dozorového úřadu – subjekt údajů má právo podat stížnost u dozorového úřadu, tzn. Úřadu pro ochranu osobních údajů.
  • Neposkytnutí osobních údajů:
    Subjekt údajů musí poskytnout osobní údaje ze zákonných důvodů nebo uvedené v obchodní smlouvě, v opačném případě by bylo znemožněno plnění obchodní smlouvy.
  • Další ustanovení:
    Pokud subjekt údajům poskytne správci údajů souhlas k nakládání s osobními údaji nebo neuzavře se správcem obchodní vztah a nejsou pro zpracování žádné jiné důvody, budou jeho osobní údaje v písemné podobě skartovány a v elektronické podobě smazány. Další osobní údaje, které subjekt údajů neposkytl správci údajů osobně, mohou být získávány z veřejně přístupných zdrojů.
Naši partneři

Tour de France banner